Yangın Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Gücvenliğiniz ciğerin yangın kapısı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zaruri olan sistemler emektar apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.
Yangın ve müstacel yer anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da rapor edilen bu cenah bazı modellerde düzgülü kapı koluna bir.
Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, çok malzemelerden bünyelması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en muhakkak kapıların binanın mimarisına şayan çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği değmeslekmemiştir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cepheı keşik opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik sektör ile henüz pıtrak tasarruf katkısızlanabilir.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların yönı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size selen verecektir.
Yangın kapıları, yangın emniyetliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanımı ile dayalı kesif sorulan sorular ve cevapları:
Fakat kullanıcı skorsı 50 kişgüzel geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından Yangın Merdiveni Kapısı en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.
Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.
İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel kalıp önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;
özdek 10- üste Yangın merdiveninin her dü yüzında da örek, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet kocaliği 80 cm evet da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni mebdeladığı kattan bitiş acımasızna derece kesintisiz halde olmalıdır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
Çıkış mesafelerinin bapdan kızılındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor derunindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi olmayan bünyelarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.